Onderwijs

Leadmanagementsysteem

Het leadmanagementsysteem heeft als doel de voorlichtingsactiviteiten van onderwijsinstellingen efficiënt in te richten en meetbaar te maken. Hierdoor krijgt uw onderwijsinstelling grip op het orientatieproces, worden contactmomenten in kaart gebracht en heeft u inzage in de profielen van aankomend leerlingen.

‘Breng uw studentjouney van A tot Z in kaart.’

Het leadmanagementsysteem draagt tevens bij aan werving en binding van leerlingen.

Mogelijkheden binnen het leadmanagementsysteem

> Activiteitenbeheer en registratie
Het activiteitenbeheer biedt onder andere mogelijkheid tot aanwezigheidsregistratie, opgeven maximaal aantal deelnemers, mailcorrespondentie en inzage in de resultaten.

Het registratiebeheer biedt mogelijkheden tot het registreren van onder andere meeloopdagen, open dagen en voorlichtingen.

Goed om te weten: het systeem is volledig ingericht op de huidige situatie met betrekking tot de Corona maatregelen (denk hierbij aan; tijdsvakregistratie, rondleidingen, introducee registratie, maximaal aantal deelnemers).

> Geavanceerde managementinformatie
Het leadmanagementsysteem geeft inzage in:
- de doelgroep
- interesses/voorkeuren
- stappen van oriëntatie
- contactmomenten
- positie waar de potentiële leerling zich in het keuzeproces bevindt

> Leerling profielen
De leerling profielen worden binnen het registratiesysteem opgeslagen. In het leerling profiel worden alle contactmomenten met de onderwijsinstelling inzichtelijk gemaakt en kan bekeken worden waar in de student journey de leerling zich bevindt. Zo kan er gericht gecommuniceerd worden met de leerling.

> Mailingmodule
Door middel van de uitgebreide communicatiemodule kan op een doelgerichte en profiel gestuurde wijze gecommuniceerd worden met de doelgroep. Dit kan door middel van e-mails en nieuwsbrieven die vervolgens aan het profiel en de managementinformatie worden gekoppeld.

> Beheeromgeving voor scholen, decanen, ouders
Indien gewenst kunnen derden toegang krijgen tot het systeem. Bijvoorbeeld om hun leerling, zoon of dochter aan te melden voor een activiteit of om informatie in te zien.

> Managementrapportages
Het systeem maakt de organisatie omtrent opendagen en meeloopdagen niet alleen efficiënt maar vooral ook meetbaar. Het systeem registreert de aanmeldingen, aanwezigheid en absentie van de leerlingen.

> Enquêtemodule
In het systeem is een enquêtemodule geïmplementeerd waarmee geautomatiseerd enquêtes verstuurd kunnen worden bijvoorbeeld na afloop van een activiteit.

> Koppelingen
Er zijn verschillende koppelingen gerealiseerd met programma’s en systemen die veelvuldig binnen onderwijsinstellingen worden ingezet.

Voordelen van het leadmanagementsysteem

> Registratie activiteiten
Het registratiesysteem biedt de toekomstige leerlingen een directe online inschrijvingsmogelijkheid. De beheerder krijgt direct inzage in de aanwezigheidsregistratie.

> Ondersteuning oriëntatie- en wervingsproces
Het registratiesysteem faciliteert onderwijsinstellingen opdat zij hun inspanningen op het vlak van loopbaanoriëntatie en –begeleiding kunnen organiseren, controleren, en verantwoorden.

> Vergemakkelijken organisatie van activiteiten
Het registratiesysteem bevordert de organisatie rondom voorlichtingsactiviteiten/ meeloopdagen en maakt de binding mét en monitoring ván de doelgroepen mogelijk.

> Managementinformatie voor scholen
Het registratiesysteem maakt de organisatie van voorlichtingsactiviteiten efficiënt, meetbaar, en dus te verantwoorden.

> Eenvoudig integreerbaar
Het registratiesysteem is koppelbaar met diverse interne systemen en toegankelijk via een webbased omgeving. De applicatie kan zowel op een zelfstandige website als binnen een bestaande website worden geïmplementeerd en wordt hiermee volledig in de gewenste huisstijl en look and feel ontwikkeld.

> Optimale mobiele weergave
De frontend is volledig responsive en kan door de gebruiker eenvoudig via de mobiele telefoon worden gebruikt.

> AVG proof
Bescherming van persoonsgegevens wordt in samenwerking met opdrachtgevers gewaarborgd volgens de AVG.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Onze consultants helpen u graag verder. We denken strategisch en werken crossmediaal zodat we snel en effectief kunnen meebewegen met actuele ontwikkelingen in uw organisatie en de omringende wereld. Bel, mail of kom gewoon bij ons langs in Enschede of Deventer.

Kom in contact

Projectleider & New Business Developer

Chantal
Hilberink